Przepis na banalnie proste w przygotowaniu trufelki czekoladowe, które z pewnością podbiją serca miłośników czekoladowych deserów :)
Idealnie nadają się do popołudniowej kawki.
Składniki:
200g śmietany kremówki 36%
400g czekolady gorzkiej
kakao
Przygotowanie:
W kąpieli wodnej należy podgrzać kremówkę wraz z połamaną na kawałki czekoladą do czasu, aż składniki całkowicie się połączą. Następnie schładzamy masę w lodówce przez około 2 godziny. Gdy zacznie wyraźnie tężeć formujemy w dłoniach małe kuleczki, które obtaczamy obficie w kakao.
I gotowe. Prawda, że ich wykonanie jest banalne? :)
Z podanego przepisu wychodzi około 60 sztuk trufli.
Smacznego :)
dlaczego tak rzadko zamieszczasz nowe posty? od kwietnia do listopada - to wieki!! Czekam i czekam, a tu - raz na rok wpis. Popraw się kochana, bo św. Mikołaj nie przyjdzie .. :D
OdpowiedzUsuń